Hohenbuehelia atrocoerulea
Datu zientifikoak
- Klasea: Basidiomycota
- Generoa: Hohenbuehelia
- Espeziea: atrocoerulea
- Egilea: (Fr.) Singer 1951
- Jangarritasuna: Balio gabea/Sin valor
Deskribapen testua
Comestibilidad: sin valor culinario.
Basidioma: 1,5-4 cm-ko Ø-ko txapela, feltratu-gelatinakara, oskol formakoa, marroia, arre belzkara edo arre urdinxka.
Orriak: desberdinak, krema-zuri zikin kolorekoak.
Mamia: ebakitzean geruza gelatinakara agertzen da (generoaren ezaugarria). Irin usain arina.
Mikroskopia: esporak eliptikoak, leunak, hialinoak, 7-8,5 x 4-5 µm-koak.
Habitat: urria, udazkenean eta neguan hostozabalen egur hilean, Salix, Quercus, Fraxinus eta Ulexean gehien bat.
Jateko balioa: ez da jangarria.