Inosperma cookei

Herri izena

  • Euskeraz:
  • Gazteleraz: Inocibe de cook

Datu zientifikoak

  • Klasea: Basidiomycota
  • Generoa: Inosperma
  • Espeziea: cookei
  • Egilea: (Bres.) Matheny & Esteve-Rav., (2019)
  • Jangarritasuna: Pozoitsua/Venenosa

Deskribapen testua

Basidioma: 2-6 cm-ko Ø-ko txapela, konikoa, gero kanpai formakoa eta amaieran zabaldua, titiduna, lasto-hori kolorekoa, irekitzean erradialki pitzatzen dena.
Orriak: meheak, estutuak, errauts-gris koloretik gris-okrera, amaieran okrekarak.
Hanka: zilindrikoa, zuria, erraboil azpaduna duena.
Mamia: zuria, fruta umotuen usaina ale gaztetan eta esperma usaina zahartzean.
Mikroskopia: esporak eliptikoak, marroiak, 7-9,5 x 4,5-5,5 µm-koak.
Habitat: udazkenean hostozabalen eta koniferoen azpian.
Jateko balioa: toxikoa.

Argazkiak

Inosperma cookei
Inosperma cookei
Inosperma cookei
Inosperma cookei
Inosperma cookei
Inosperma cookei
Inosperma cookei
Inosperma cookei

Microscopiak / Mikrofitxak

Inosperma cookei
Inosperma cookei
Inosperma cookei
Inosperma cookei

Bilketen mapa