Mycoacia gilvescens
Datu zientifikoak
- Klasea: Basidiomycota
- Generoa: Mycoacia
- Espeziea: gilvescens
- Egilea: (Bres.) Zmitr. 2018
- Jangarritasuna: Balio gabea/Sin valor
Deskribapen testua
Basidioma: fruitu-gorputza azpikoz goratua erabat, substratuari itsatsia, 1-5 mm-ko lodiera eta cm gutxiko Ø, azalean poro finak dituena.
Poroak: biribiletik luzangara edo labirinto formara, 3-5 poro mm-ko, zuria orban arrosez, amaieran marroi-okrea.
Mamia: zurixka, ezko itxurakoa gaztetan, gogorra eta apurkorra zahartzean, usain eta zapore nabarmanik gabea.
Mikroskopia: esporak eliptikoak, hialinoak, 4-5 x 2-2,5 µm-koak.
Habitat: urria, udan eta udazkenean hostozabalen egur hilean ateratzen da, eta, noiz edo noiz koniferoetan.
Jateko balioa: ez da jangarria.